Rabu, 22 Disember 2010

Guan Eng takut Hantu Kubur?

GUAN ENG terus pinggirkan melayu dan Islam........

Kali in Forum Penyelarasan Umat (FORUM) membidas Ketua Menteri, Lim Guan Eng sebagai pengecut kerana enggan bertemu mereka berhubung isu tanah kubur.

FORUM diwakili oleh beberapa NGO Islam di Pulau Pinang antaranya Persatuan Anak Jati Melayu Pulau Pinang (Pajim), Islamic Propogation Society International (IPSI), Gabungan Bela Hak Insan (Gabungan), Persatuan Sukan India Muslim dan Jemaah Islah Malaysia (JIM).

Timbalan Pengerusi FORUM Mohd. Hafiz Nordin berkata.."FORUM juga kesal dengan tuduhan liar Guan Eng yang mendakwa kami ada kepentingan dalam menyelesaikan isu Lot 21 dan 22 di Jelutong yang mahu dijadikan kawasan perkuburan Islam.
"Kami bertindak atas dasar untuk mempertahankan umat Islam dan orang Melayu yang semakin tertindas dengan tindakan beliau," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Katanya lagi, biarpun beberapa pertemuan dirancang, Setiausaha Agung DAP itu bagaikan tidak mahu melayan kehendak mereka.

Malah menurutnya, FORUM sendiri pernah beberapa kali menghantar surat untuk berjumpa Guan Eng bagi membincangkan beberapa isu yang membelenggu orang Melayu dan umat Islam di negeri itu tetapi tiada sebarang maklum balas positif.

JELAS sekali isu yg melibatkan melayu dan Islam tidak diminati oleh Guan Eng . Inilah kesannya bila DAP memerintah.Semua isu yang melibatkan kepentingan melayu mula dipinggirkan...ternyata konsep Malaysian Malaysia sedang diresapkan secara beransur-ansur.....1 ulasan:

 1. Dalam konvensyen berdekah-dekah.

  Siap nak saman utusan kata utusan pembohong...

  Guan Eng nie patut direjam saja dengan batu baru puas hati orang Melayu.

  PAS Cibai !!

  -tamingsari-

  BalasPadam