Khamis, 15 Mac 2012

Masadepan Peneroka Terjamin

PENYENARAIAN FGVH BAKAL UNTUNGKAN PENEROKA.......

KUALA LUMPUR  - Kerajaan memberi jaminan masa depan peneroka akan sentiasa terjaga sebelum dan selepas penyenaraian Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGVH) di Bursa Malaysia pada Mei ini.
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan berkata, segala keistimewaan dinikmati peneroka seperti prasarana di tanah rancangan Felda, insentif produktiviti atau bonus akan terus disediakan.
Jelasnya, tanah kebun dan tapak rumah serta saham milik peneroka dalam Koperasi Permodalan Felda (KPF) tidak akan diusik walaupun sedikit.
Menurut beliau, penyenaraian itu bakal menguntungkan peneroka Felda dengan FGVH mampu meningkatkan nilai aset-aset menerusi prospek perniagaan yang baik serta memperoleh dana bagi membiayai pertumbuhan masa depan yang tidak akan merugikan peneroka.

SEBENARNYA PIHAK PEMBANGKANG KHUSUSNYA 'ANAK' MAZLAN ALIMAN TELAH MENGHIDU BAHAWA USAHA KERAJAAN MELONJAKKAN TARAF HIDUP PENEROKA MELALUI TRANFORMASI PENYENARAIAN INI AKAN BERJAYA,OLEHKERANA ITU MEREKA MEMBUAT PELBAGAI CARA MENGHALANG DAN MEMESONGKAN KEPERCAYAAN PENEROKA SUPAYA MELIHAT PROJEK INI BAKAL GAGAL DAN MELINGKUPKAN HARTA PENEROKA......

SEJAK DARI ZAMAN TUN RAZAK FELDA TELAH BERJAYA MENJADIKAN PENEROKA GOLONGAN MISKIN YG MEMBANGUN ...KINI DATO SERI NAJIB BERHASRAT MENJADIKAN MEREKA GOLONGAN KAYA YG MEMPUNYAI KEHIDUPAN LEBIH BERJAYA.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan