Ahad, 10 Jun 2012

BILAKAH PAS NAK LAKSANAKAN?

NIK AZIZ HANYA PANDAI CAKAP BUAT TAK BERANI.....


KARPAL KATA POTONGG TANGAN SAYA
KALAU NIK AZIZ BERANI KUATKUASAKAN UNDANG-UNDANG ISLAM

Premis-premis perniagaan di wilayah Aceh, tidak lama lagi akan diharamkan menjual pakaian yang ketat. https://albakriah.wordpress.com/2012/06/09/acheh-haram-kedai-jual-pakaian-ketat/
Pengumuman itu dibuat selepas polis Syariah di Banda Aceh menahan dan menegur lebih 50 wanita dan tiga lelaki kerana melanggar kod berpakaian secara Islam, termasuk memakai pakaian ketat dan pendek.
Ketua penguatkuasa agensi yang memantau pelaksanaan undang- undang Syariah di Aceh, Samsuddin berkata, pejabatnya akan mengeluarkan satu pekeliling yang akan mengharamkan premis-premis perniagaan menjual pakaian ketat.
”Gabenor Aceh yang baru dipilih juga menyokong pelaksanaan undang-undang Islam itu,” kata Samsuddin.
Polis Syariah di Aceh sering melakukan rondaan untuk menguatkuasakan undang-undang Islam dan mengharamkan kelakuan tidak wajar antara pasangan yang belum berkahwin.
Pegawai akan merekodkan butiran peribadi mereka yang ditahan melakukan kesalahan, menasihati mereka dan memaklumkan bahawa mereka mungkin akan dipenjara atau dirotan jika ditahan sekali lagi.
Menurut Samsuddin, agensinya telah menahan kira-kira 300 wanita yang melanggar kod berpakaian secara Islam dalam tempoh dua bulan lalu. – DPA
Negeri Acheh di dalam Indonesia boleh buat, Negeri kelantan di dalam Malaysia tak boleh buat. Apakah sebabnya=
A. Takut Kepada Karpal Singh
B. Takut kepada Lim Guan Eng
C. Takut Hilang Kuasa
D. Takut Bukan Islam Tak Undi
E. Semua Betul

Tiada ulasan:

Catat Ulasan