Khamis, 22 Mac 2012

MAHASISWA YAKIN DENGAN KEPIMPINAN DATO' SERI NAJIB.


Ribuan Mahasiswa Hadir tanda sokongan terhadap PM..KALAU MEREKA TAK SUKA MEREKA TAK HADIR..KALAU MEREKA TAK SOKONG PASTI MEREKA TAK DATANG..KALAU MEREKA TAK PERCAYA BUAT APA BUANG MASA MENDENGAR UCAPAN PM.....

SHAH ALAM 21 Mac - Datuk Seri Najib Tun Razak menasihatkan para mahasiswa agar tidak termakan dengan hasutan dan janji-janji manis yang ditaburkan oleh sesetengah pihak.
Sehubungan itu Perdana Menteri berharap, mereka akan terus memberi keyakinan dan kepercayaan kepada kerajaan yang ada sekarang untuk terus memimpin negara.
Beliau berkata, kerajaan tidak bermain dengan jual beli janji sebaliknya membentuk kehidupan rakyat termasuk mahasiswa sehingga membolehkan mereka meletakkan keyakinan kepada para pemimpin sekarang.
''Anda semua boleh memberikan kami kepercayaan untuk memimpin negara, ini jaminan kerajaan Insya-Allah hari esok akan lebih baik daripada hari ini untuk saudara-saudari sekelian," katanya.
Beliau berkata demikian ketika menyampaikan amanat di hadapan lebih 10,000 mahasiswa dari seluruh negara pada majlis pelancaran Yayasan Sukarelawan Siswa (YSS) di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini malam ini. 

biarpun segelitir mahasiswa terpengaruh dengan dakyah pihak tertentu supaya menentang kerajaan...tetapi majoriti mereka adalah golongan sedar yg lebih mengutamakan niat dan hasrat menjejak kaki ke menara gading....TUGAS MEREKA ADALAH MENIMBA ILMU KERANA IANYA BAKAL DIMANFAATKAN BUAT DIRI,IBUBAPA, NEGARA DAN GENERASI AKAN DATANG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan